Školska godina u opštini Doljevac počinje na regularan način, u klupama i 141 djak prvak

Posle prošle školske godine kada je većina školaraca nastavu više pratila od kuće nego u školi zbog pandemije covida19, ova školska godina počinje na regularan način. Iako se gotovo do samog kraja nije znao model nastave u školskoj 2021/2022. godini nadležni su konačno presekli i omogućili nastavu na koju smo navikli, bar u najvećem broju škola u Srbiji, sa izuzetkom nekoliko njih u kojima će se zbog velikog broja obolelih zadržati prošlogodišnji modeli nastave, malo škola malo onlajn ili onlajn u potpunosti.

Slikovito škole su podeljene na zone, a u zelenoj su sve one u kojima će se nastava odvijati na uobičajen način na koji smo navikli. Žuta zona znači kombinovani način rada, a crvena onlajn nastavu.

Kada je u pitanju Nišavski okrug, samim tim i opština Doljevac, kao saopštavaju iz Niške školske uprave, sve škole su za sada u zelenoj zoni, što znači da će đaci od 1. septembra pratiti nastavu iz klupa i časovi će trajati 45 minuta, kaže v. d. načelnika Školske uprave Predrag Nešović. Takodje, i osnovne i srednje škole u Topličkom i Pirotskom okrugu u zelenoj su zoni. Svi roditelji će podsećamo svakog petka do 12 sati biti obaveštavani o tome kako će se odvijati nastava naredne nedelje.

Očekivanje uprave doljevačke OŠ „Vuk Karadžić“ je da će se nastava u našem kraju odvijati bez problema, tim pre jer smo i tokom prošle godine uzimajući u obzir ukupnu epidemiološku sliku, uspeli da situaciju držimo pod kontrolom, te je broj zaraženih djaka i nastavnog kadra bio u granicama koje nisu značajnije ugrožavale rad.

Inače, kako nam je rečeno sve je spremno za sutrašnji dan, učionice su detaljno očišćene, a dezinfekcija ruku i prostora, distanca i nošenje maski biće obavezni i ove godine. Časovi će trajati regularnih 45 minuta, a svi djaci bi trebalo da sutra nešto pre 8 časova budu u svojim školskim klupama.

Deca od 1. do 4. razreda u Doljevcu nastavu će i dalje pohadjati u Obrazovnom centru, dok će stariji razredi kao i do sada nastavu pratiti u zgradi škole. Ove godine u školske klupe sešće i 141 djak prvak iz naše opštine.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *