home Vesti Skraćeno radno vreme tokom praznika

Skraćeno radno vreme tokom praznika

Počev od danas, pred nama je pet neradnih dana, ali to ne znači da će svi građani imati slobodne dane, pa tako u tom periodu neće sve ni biti zatvoreno.

Do 5. maja neće raditi državne, opštinske, gradske i republičke službe pa će građani koji imaju papirološke obaveze morati da sačekaju iduću sredu.

Slično važi i za pošte i banke, s tim da će raditi retki dežurni objekti. Uskršnji i prvomajski praznici su neradni i za pošte i za banke osim onih u tržnim centrima.

Lekari u doljevačkom Domu zdravlja radiće po sistemu dežurstva, a tokom praznika svi zainteresovani građani, bez zakazanog termina, mogu da dođu i vakcinišu protiv covida19.

Kao i do sada imaju pravo izbora vakcine, pa će birati između kineskog Sinofarma, Fajzer ili Sputnjik V vakcine.

Apoteka Neven u Malošištu danas radi do 15 sati, u subotu i nedelju biće zatvorena, dok u ponedeljak 3.maja radi od 8 do 15 sati.

Niška apoteka u Doljevcu danasi sutra radi do 16 sati, u nedelju biće zatvorena, a u ponedeljak 3.maja od 8 do 16 sati.

Đaci su od petka, 30. aprila, na raspustu deset dana do ponedeljka 10. maja kada se vraćaju u klupe.

Vrtić neće raditi od petka do utorka, dakle mališani se vraćaju u obdaništa tek u sredu 5. maja.

Danas će većina prodavnica raditi po skraćenom radnom vremenu do 18 sati. U subotu, 1. maja, većina prodavnica i supermarketa će raditi normalno, dok u nedelju, na Uskrs radiće samo prodavnice velikih trgovinskih lanaca.

pak, pravi i jedini neradni dan će biti u nedelju 2. maja, odnosno za pravoslavni Uskrs kada gotovo ništa neće raditi u Srbiji. Mnogi neće biti u mogućnosti da spoje više neradnih dana u manji odmor. Trgovci, ugostitelji, policajci, vozači gradskog prevoza kao i većina novinara radiće skoro pa po uobičajenom rasporedu i imaće tek jedan ili dva slobodna dana.

Tržni centri će raditi po skraćenom radnom vremenu u petak, 30. aprila, kada će im vrata biti otvorena za kupce od 10 do 18 sati. U subotu će raditi uobičajeno, dok će većina šoping centara biti zatvorena u nedelju, 2. maja. Na stari režim rada svi se vraćaju već od ponedeljka, 3. maja.

Autobuski prevoz će i dalje saobraćati, ali po redukovanom rasporedu. Tako će građani moći da koriste ovaj vid prevoza po subotnjem ili nedeljnom redu vožnje svih pet neradnih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *