Sladjan Mladenović ponovo predsednik opštine,odbornici SDS-a podržali predloge SNS-a

opstinaDanas je održana konstitutivna sednica SO Žitorađa.Posle  verifikacije mandata odbornika,Goran Stojković predsednik SDS-a je saopštio da njegova odbornička grupa od 6 odbornika kolektivno pristupa odborničkoj grupi Srpske napredne stranke.Kako je rekao Stojković ovo pristupanje je dogovoreno   sa centralom SNS-a u Beogradu i nema nikakve veze sa lokalnim odborom u Žitorađi.  Zatim je uz ogromnu većinu glasova za predsednika lokalnog parlamenta izabran Miroljub Zdravković iz SPS-a.Za zamenika predsednika Skupštine izabran je Zoran Stajković iz SNS-a, a predsednik opštine od danas je ponovo Sladjan Mladenović,takodje iz SNS-a.Njegov zamenik je Bojan Ilić iz Srpske narodne  partije.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Žitorađa odbornici su glasali i za direktore Doma zdravlja i Narodne biblioteke.

Funkciju v. d.direktora Doma zdravlja obavljaće dr Danijela Tončić,  dok je za direktora Narodne biblioteke izabran Branislav Milić.

Podsedtimo, skupštinsku većinu u ovoj opštini čine SNS, SPS i SNP, dok su na današnjoj sednici ovu opciju svojim glasovima podržali i odbornici SDS-a i DS-a.

-Imamo stabilnu većinu i stabilnu koaliciju koju čine SNS, SPS i SNP. SDS i DS su prepoznali našu opciju i za koga treba da glasaju,  ali njihovi glasovi nisu uticali na tok sednice. Ponavljam, naša koalicija je jaka i stabilna, rekao je stari-novi predsednik opštine Žitorađa Slađan Mladenović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *