Sneg doneo nevolje i najugroženijima

Ck paketi
Podela paketa najugroženijima u opštini Doljevac

Snežne padavine donele su velike nevolje, ne samo učesnicima u saobraćaju, već i najugroženijem stanovništvu.

Zato su ekipe Crvenog krsta u Doljevcu danaс obišle domaćinstva u najzabačenijim mestima, ali i porodice koje žive u nehigijenskim uslovima.

  • Zbog većih snežnih padavina, ali i najave da će nas narednih dana zahvatiti ledeni talas, ekipe Crvenog krsta u Doljevcu obišle su samačka staračka domaćinstva, prve svega stanovnike koji žive u naseljima ruralnog tipa u Rusni, Perutini, Ćurlini, Knežici, Čečini i Klisuri i uručeni su im paketi hrane.- kazala je Danijela kostić iz Crvenog krsta u Doljevcu u izjavi za radio Koprijan.

Ova organizacija obišla je ukupno 88 samačkih starčkih domaćinstava, ali i nehigijenska naselja u kojima uglavnom žive pripadnici romske populacije.

  • U ovim nehigijenskim naseljima mnoge porodice nemaju struju i vodu, a primetili smo i da imaju oskudne količine ogreva. Posetili smo ova naselja u Mekišu, Šarlincu, Doljevcu i Šainovcu i podelili smo ugroženima  pakete hrane i vode ali i izvesnu količinu ćebadi.- istakla je Kostićeva.

Prilikom  obilaska nehigijenskih naselja ekipe Crvenog krsta sačinile su i  procenu potrebe za ogrevnim drvetom, tako da će nakon konsultacija sa Centrom za socijalni rad u Doljevcu, biti razmotrena mogućnost dopremanja izvesnih količina ogreva za najugroženije stanovnike ovih naselja.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *