Sneg prestao, putevi prohodni

slika-snegPrema informacijama koje imamo u našem kraju su svi putni pravci prohodni za saobraćaj , a većeg snežnog pokrivača ima u planinskim i brdovitim delovima. Kako smo saznali od nadležnih , zimske službe , zadužene za čišćenje lokalne putne mreže u  Doljevcu su spremne za padavine većeg inteziteta i poseduju  mehanizaciju i reprometarijal.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, jutarnji mraz i niske temperature pretavaraju svaku iole vlažnu deonicu u poledicu, na koju posebno upozoravaju vozače.

Sem toga, kako ističu, i dalje se nalazimo u periodu kada magla i sumaglica smanjuju vidljivost i utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja. U centralnim, južnim i istočnim krajevima pada sneg slabog i umerenog intenziteta, a ponegde i susnežica.

Sneg koji provejava upravo u ovim krajevima, u nižim predelima se ne zadržava na kolovozu, dok pravi zimski uslovi vožnje očekuju vozače u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Tutina, Nove Varoši, Bora, Majdanpeka, Negotina i Žagubice.

U višim predelima Ivanjice i Sjenice, zbog vetra koji stvara smetove saobraćaj je dodatno otežan i usporen.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije na GP „Kelebija su oko 60 min, dok je na na GP „Preševo, na ulazu i izlazu, obustavljen saobraćaj za teretna vozila zbog pada carinskog sistema, usled nestanka električne energije.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, te tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *