Sportske igre ovdašnjih mališana u petak u Orljanu

Sportske igre dece u organizaciji predškolske ustanove “Lane” iz Doljevca, prve takve vrste, biće održane u petak 18. maja na igralištu u Orljanu, sa početkom od 10 časova. Preko 180-toro dece, koja pohadjaju vrtić “Lane”, uzeće učešća na ovoj sportsko-zabavnoj manifestaciji, rekla je radio Koprijanu direktorka ustanove Milkica Stanković.

Deca će se nadmetati u više zanimljivih sportskih disciplina, poput skakanja u džaku, nošenja kofica sa vodom, nadvlačenja konopca, skakanja u dalj i tome slično. Za sve njih sašivene su i majce i kačketi sa prepoznatljivim detaljima za svaku ekipu, a roditelji su u obavezi da od lekara donesu i adekvatnu potvrdu da su ispunjeni zdravstveni uslovi da dete može da učestvuje na jednom ovakvom takmičenju.

Program će trajati oko tri sata, a organizatori se nadaju da će vremenske prilike biti povoljne za održavanje jedne ovakve manifestacije na otvorenom.

Dodajmo i to da se još dva zanimljiva dešavanja pripremaju za ovdašnje mališane u narednom periodu, maskenbal 1.juna, kao i plesne igre 11.juna.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *