Sredinom septembra počinje rekonstrukcija i adaptacija škole u Belotincu

Radovi na rekonstrukciji i adaptaciji škole u Belotincu počeće posle 15.septembra, a  zvanično potpisivanje ugovora sa izvođačem radova je u četvrtak 1.septembra, kaže direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac Goran Ilić.

Kako je istakao izvođač radova je firma „Tončev gradnja“, a vrednost investicije je oko 40 miliona dinara.

  • U četvrtak 1.septembra potpisaćemo ugovor sa izvođačem radova, zatim sledi uvođenje izvođača u projekat i upoznavanje sa dinamikom radova. Očekujem da će radovi početi posle 15.septembra i škola u Belotincu biće uređena po najvišim standardima energetske efikasnosti – kaže Ilić.

Dodaje da je projektom predviđena kompletna izolacija škole, zamena stolarije i rekonstrukcija krova. Što se unutrašnjih radova tiče biće kompletno renovirani toaleti  kao i učionice.

  • Đaci od petog do osmog razreda koja pohađaju nastavu u školi u Belotincu nakon početka radova biće prebačeni u popodnevnu smenu u Malošištu. Roditelji ne treba da brinu jer smo obezbedili autobuski prevoz, a đaci iz Malošišta pohađaće nastavu u prepodnevnim satima- kaže Goran Ilić.

Učenici iz Belotinca od prvog do četvrtog razreda nastavu će pratiti u staroj školi, kaže Ilić, jer ima dovoljno učionica za te đake i kako ne bi mališani morali da putuju autobusom.

Prošle godine zbog dotrajale stolarije, kaže Ilić, imali su problema sa grejanjem pa su u jednom trenutku bili primorani da skrate časove na 30 minuta, nakon rekonstrukcije škola će biti energetski efikasnija, zbog izolacije i zamene stolarije, pa probelam sa grejanjem više neće biti.

Na kraju razgovora je istakao da je sve spremno za početak školske godine  i da će oblik nastave biti neposredan, bez ograničenja broja učenika u odelјenjima.

Dodaje da su dobili uputstva od strane resornog ministarstva da ukoliko se tokom boravka u školi kod učenika pojave simptomi bolesti koji mogu ukazivati na COVID-19, škola će  obavestiti  roditelјe, a do njihovog dolaska, učenik se smešta u posebnu prostoriju, pod nadzorom nekog od zaposlenih u školi, i pritom i učenik i zaposleni treba da nose masku. Ukoliko se tokom boravka u školi kod zaposlenog pojave simptomi, zaposleni je dužan da odmah stavi masku i da napusti školu radi odlaska na pregled kod lekara.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *