Štab za vanredne situacije opštine Doljevac izdao upozorenje: Opasnost od pljuskova, grmljavine i grada!

Štab za vanredne situacije opštine Doljevac upozorava na potencijalne vremenske nepogode koje će pogoditi područje Srbije, a najavljeno nevreme može zahvatiti i teritoriju opštine Doljevac. Republički hidrometeorološki zavod prosledio je upozorenje za sredu (8.5.2024.) i četvrtak (9.5.2024.), nagoveštavajući lokalno obilne plјuskove sa grmlјavinom i moguću pojavu grada.

U tim danima očekuje se nestabilno vreme, s povremenom kišom i kratkotrajnim plјuskovima sa grmlјavinom. Posebno u jugozapadnim, centralnim i istočnim delovima Srbije moguće su vremenske nepogode sa sugradicom, gradom i lokalno velikim količinama padavina (preko 20mm za 3 sata).

Štab upozorava na mogućnost bujičnih i urbanih poplava, te probleme u saobraćaju i drugim vidovima komunikacije. Takođe, postoji rizik od lomljenja grana i oštećenja krovova. Uz to, udari groma mogu prouzrokovati kvarove u električnim uređajima i predstavljati opasnost za bezbednost lјudi i životinja.

Stoga, opštinske vlasti su pozvane da preduzmu preventivne i operativne mere na svojoj teritoriji, uključujući mobilizaciju komunalnih službi i subjekata zaštite i spasavanja. Građani se takođe upozoravaju na nepovolјan uticaj vremenskih uslova i potrebu za oprezom.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Doljevac dodaju da pravovremene pripreme i svest o potencijalnim rizicima mogu značajno doprineti zaštiti imovine i života.

 

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *