Stanovnici ovog kraja pružili podršku inicijativi doživotnog zatvora za ubice dece

Aleksandra Stojanović, PR udruženja Porodična filharmonija
Aleksandra Stojanović, PR udruženja Porodična filharmonija

Gradjani Srbije pružili su veliku podršku inicijativi Fondacije Tijana Jurić, kojom se od države traži doživotni zatvor za ubice dece, maloletnika i trudnica, bez mogućnosti pomilovanja, tako da je ova akcija uspešno  završena, kažu organizatori, s obzirom na to da je prikupljeno preko 150.000 potpisa. To je više nego dovoljno da se od Skupštine Srbije zatraži izmena Krivičnog zakonika. I u ovom kraju je uspešnost akcije i te kako vidljiva, jer je peticiju potpisalo nekoliko hiljada gradjana iz Niša i okoline, rekla je radio Koprijanu Aleksandra Stojanović, PR udruženja Porodična filharmonija, koje je organizovalo ovu akciju  na teritoriji Niša, a koju su svojim potpisima, kako kaže, podržali i mnogi stanovnici iz našeg kraja, jer na teritoriji opštine Doljevac, nije bilo organizovano potpisivanje.

-Prema trenutno raspoloživim podacima prikupili smo na teritoriji grada Niša par hiljada potpisa, ali ne mogu  da iznesem precizne cifre,  jer još uvek skupljamo liste. Medjutim, ono što je izvesno je da je u celoj zemlji prikupljeno oko 150.000 potpisa, što je više nego dovoljno da se ovaj predlog zakona nadje na dnevnom redu Narodne skupštine, što je i najbitnije, kaže naša sagovornica.  Procedura dalje previdja formiranje Radne grupa koja će  razmatrati i urediti ovaj predlog. Ono što je sigurno je da se ovaj zahtev ne kosi sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, te u  Fondaciji  Tijana Jurić smatraju da ne postoji ni jedna prepreka za uvodjenje novog člana u Krivični zakonik Srbije koji bi regulisao to pitanje.

Ovom inicijativom, pored kazne doživotnog zatvora, traži se i da takvi osuđenici nemaju pravo uslovnog otpusta.

U Porodičnoj filharmoniji smatraju da je uspešnost akcije  bila izuzetno velika, te se zahvaljuju svima koji su, na bilo koji način, pomogli da se ovaj predlog nadje pred zakonodavnim organima. –Svaki potpis nam je bio izuzetno važan, tako da se od srca zahvaljujem svim gradjanima Niša i okoline na pruženoj podršci, kao i medijima koji su nam omogućili da sve stanovnika ovoga kraja informišemo o ozbiljnosti teme, dodaje Aleksandra Stojanović.  

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *