Stefan Prokić iz Samarinovca proizvodi najteže lubenice

13620799_1229725177078239_9057114051662550767_nU prisustvu brojnih dobričana, ali i mnogih gostiju iz topličkog, pa i niškog kraja, sinoć je u Pejkovcu održana Bostanijada 2016.

Najveću lubenicu, od 36 kilograma, proizveo je Stefan Prokić iz Samarinovca, i on je osvojio pehar i vrednu novčanu nagradu. Drugo mesto pripalo je Srđanu Slavkoviću iz Pejkovca, za lubenicu težine 25,2 kilograma, a treće Saši Petroviću iz Samarinovca, čija lubenica je bila teška 24,2 kilograma.

Što se tiče dinja, prvo mesto osvojio je Dragan Milenković iz Pejkovca, za dinju težine 12,100 kilograma, drugo Dragan Jovanović iz Pejkovca, čija dinja je bila teška 9,200 kilograma, a treće Boban Milić iz Đakusa, za dinju težine 7,900 kilograma.

-Najslađu lubenicu proizveo je Neško Mihajlović iz Pejkovca, a malo manje slasnu Andriana Mihajlović iz Pejkovca. Treće mesto po slasti osvojio je Ljubiša Lazić iz Pejkovca. Što se tiče slasti dinja, prvo mesto pripalo je Miroslavu Miljkoviću iz Pejkovca, drugo Zlatku Tasiću iz Pejkovca, a treće Srđanu Slavkoviću iz Pejkovca, rekao je Aleksandar Stevanović, iz Organizacionog odbora Bostanijade.

Najbolji su dobili pehare i medalje, kao i vredan repromaterijal za poljoprivrednu proizvodnju u vidu semena i drugo.

Prisutni su imali priliku da pogledaju i nastup folklornih društava. I tu su birani najboji.

Nakon takmičarskog dela, svi koji su sinoć posetili Pejkovac uživali su u muzici i hitovima Jelene Kostov i Petra Mitića.

-Tešica ima najbolje folkloraše. Drugo mesto zauzelo je Kulturno-umetničko društvo „Koštana“ iz Badnjevca ,a treće Kulturno-umetničko-društvo „Okret“ iz Pejkovca i Đakusa, naglasio je Stevanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *