Sutra državne ustanove praznuju, dok privatnici rade skoro uobičajeno!

Foto: N.N. Nezavisne novine
Foto: N.N. Nezavisne novine

Sutrašnji državni praznik za mnoge će biti neradan dan, pa će zajedno sa danima vikenda, neki imati mini-odmor od četiri dana. Narednih dana odmaraće zaposleni u državnim službama, prosvetari i đaci,  zaposleni u bankama i poštama, ali i zaposleni u raznim državnim institucijama.

Međutim, za mnoge to pravilo ne važi. Većina trgovinskih radnji, marketa, samoposluga, ugostiteljski objekti, vozači, lekari, policajci i vatrogasci radiće kao i svakog drugog dana, za njih neće biti praznovanja.

U doljevačkoj opštini neradni dani biće za zaposlene u javnim preduzećima, školi, pošti, i šalterske radnike u policiji, zdravstvu, i ostalim državnim ustanovama.

Dom zdravlja u Doljevcu radiće po sistemu dežurstva, pa će pacijenti moći da dobiju usluge lekara samo u Doljevcu.

Apoteka doljevačkog Doma zdravlja radiće sutra 15.02. i prekosutra 16.2. u vremenu od 8 do 18 sati, a za dane vikenda uobičajeno u vremenu od 8 do 16 sati.

Niška apoteka u centru Doljevca za dane praznika radiće u vremenu od 8 do 15 sati, a u subotu i nedelju od 7 do 14 sati.

Trgovinski objekti na teritoriji opštine Doljevac radiće uobičajeno, svaki u skladu sa redovnim radnim vremenom.

Što se autobuskog saobraćaja tiče autobusi Niš-ekspresa, kroz našu opštinu, saobraćaće  u četvrtak i petak po nedeljnom redu vožnje, a za dane vikenda pridržavaće se uobičajene satnice polazaka autobusa.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *