U Doljevcu 24 lica u samoizolaciji, u KC Niš primljeno još 27 obolelih od kovida

U opštini Doljevac tokom jučerašnjeg dana registrovano je 24 lica u samoizolaciji prema podacima zvaničnog sajta Covid19.rs. U opštini Žitorađa je 11, Merošini 49, Nišu 277, a u Leskovcu 325 lica, bilans je tokom jučerašnjeg dana.

Međutim, nemamo zvanične podatke o broju obolelih od kovida u opštini Doljevac, ali prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli oboljevanje od ove zarazne bolesti je sporadično i može se reći da je situacija pod kontrolom.

Da je veoma mali broj obolelih u opštini Doljevac svedoči i podatak da naši sugrađani, u većini slučajeva, poštuju propisane mere i nose zaštitne maske. Tome je doprinela veća disciplina, ali i insistiranje većine trgovaca da kupci ne ulaze u prodajni objekat bez zaštitne opreme.

Takođe, kako smo nezvanično saznali sastanak Štaba za vanredne situacije u Doljevcu biće održan danas i na njemu biće donete preporuke i mere u cilju suzbijanja širenja infekcije.

U kovid bolnice Kliničkog centra Niš za 24 sata primljeno je 27 osoba, rekao je u Jutarnjem programu TV Zona plus gradonačelnik Darko Bulatović. Bulatović je upozorio da epidemiološka situacija u Srbiji postaje sve komplikovanija i teža. Takođe, apelovao je na građane da se ponašaju odgovorno, nose zaštitnu opremu i izbegavaju rizično ponašanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *