U Doljevcu bez maturske večeri, ekskurzije do 31.avgusta

Đačke ekskurzije i nastavu u prirodi škole mogu da realizuju od 1. juna do 31. avgusta, poručio je juče ministar prosvete Mladen Šarčević. Ekskurzije učenika završnih razreda srednje škole ne mogu biti organizovane u inostranstvu, već ekskurzija mora biti na teritoriji Srbije. Prema rečima direktora doljevačke osmoletke Gorana Ilića u toku sledeće nedelje imaće konkretne informacije, a u dogovoru sa roditeljima, da li će ekskurzije biti realizovane u julu ili avgustu.

Školama je upućen dopis, a one mogu da se opredele za neku od opcija – da se putovanje realizuje, da zamene putovanje za vaučer ili da uzmu novac, s tim što za to postoji određeni vremenski rok. Maturanti koji imaju predviđena putovanja za inostranstvo moraće da ih zamene za neku destinaciju u Srbiji. Organizovanje ekskurzija biće lakše za mlađu decu, jer nemaju obavezu naknadnog odgovaranja za ocene niti polaganja nekih ispita.

Ilić dodaje da je organizovanje ekskurzija u junu teško izvodljivo, jer maturanti imaju probu male mature, pa malu maturu, a za to je potreban veliki angažman nastavnog kadra koji je opet zadužen i da vodi decu na ekskurzije.

Ekskurzije učenika završnih razreda srednje škole ne mogu biti organizovane u inostranstvu, već ekskurzija mora biti na teritoriji Srbije.

Tokom ekskurzije je neophodno poštovanje mera bezbednosti i zaštite, u skladu sa preporukama nadležnih organa i institucija koje su na snazi u vreme realizacije.

Matursko veče za učenike osmog razreda doljevačke Osnovne škole „Vuk Karadžić“ neće biti organizovano, rekao je Ilić, iako su škole u Srbiji dobile odobrenje resornog ministarstva da mogu da organizuju matursko veče.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *