U nedelju, 9.jula, suzbijanje larvi komaraca na teritoriji opštine Doljevac

 

Suzbijanje larvi komaraca u opštini Doljevac, ako se steknu neophodni vremenski uslovi, biće sprovedeno u nedelju, 9.jula. Tretman će vršiti firma „Eko san plus“ iz Beograda, a koristiće preparat za suzbijanje larvi komaraca „Larvixen“.

Koordinaciju rada sprovešće šef stručno-operativnog tima izvođača, uz punu saradnju sa  lokalnom samoupravom, a ukupna površina tretiranja je 140 ha.

Kako napominju iz firme „Eko san plus“ iz Beograda preparat za suzbijanje larvi komaraca Larvixen dolazi u obliku granula, koje nakon posipanja na vodenu površinu tonu i lagano oslobađaju aktivnu supstancu koja ne dozvoljava dalji razvoj larvi komaraca. Ovo ga čini pogodnim za primenu na vodene površine u kojima su moguća kolebanja nivoa vode. Preparat je namenjen za primenu na vodenim profilima dubine od 10cm do 50cm, u naseljenim i nenaseljenim područjima.

Uništavanje larvi komaraca biće sprovedeno na vodenim površinama, odnosno na vodotokovima I i II reda, stajaćim vodama, kanalima i barama.

Nadležni napominju da preparat koji se koristi za uništavanje larvi komaraca nije opasan po pčele, tretirane površine ne zaprašuju, a pošto je u pitanju preparat koji je u stvari regulator rasta larvi komaraca nije opasan po ljude i ostale životinje.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *