U opštini Žitoradja zvanično tri osobe zaražene covidom19, u Doljevcu jedna, ali prema našim saznanjima ima ih mnogo više

Zvaničnih podataka o broju obolelih po opštinama u Nišavskom upravnom okrugu od jutros nema ni na sajtu covid.19 koji je do sada povremeno objavljivao  statističke podatke po gradovima i opštinama u Srbiji, ali ni od nadležnih institucija, Instituta za javno zdravlje u Nišu i novoformiranog Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug.

Kako je radio Koprijan juče pisao, ranije je objaljeno da je zvanično u opštini Doljevac zaražena jedna osoba, ali naša saznanja govore da je stvarno stanje na terenu ipak mnogo ozbiljnije, te da od jutros opština Doljevac beleži oko 35 obolelih od covida19. Iako danima čekamo da se o tome izjasne zvanične instance, do ovog trenutka, nismo dobili ni potvrdu ni demanti za ove naše podatke.

Za razliku od Nišavskog, jutros su se mogle čuti informacije za Toplički okrug. Kako je za RTS rekao načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Arandjelović, u opštini Žitoradja potvrdjena tri slučaja zaraze virusom covid19, od ukupno 10 osoba koje su testirane. U Prokuplju ih je 52, Kuršumliji 29, Blacu 33. U celom okrugu zvanično broj pozitivnih je 117.

Da je situacija u Nišu i okolini eskalirala ovih dana, pre svega zbog prodora zaraze u staračke domove, potvrdjuje i rukovodilac Kriznoš štaba za Nišavski i Toplički okrug, ministar poljoprivrede Branisav Nedimović, koji je rekao da će danas biti objavljeno koje će konkretne mere biti preduzete za suzbijanje ove zarazne bolesti. Dodaje i da ne zna koliko će ovakva situacija potrajati u Nišu, ali da će se članovi Štaba potruditi da što pre završe posao i stabilizuju situaciju u ovom gradu na jugu Srbije.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *