U Šainovcu biće obeležen Svetski dan čistih planina

U subotu, 26.septembra, u Šainovcu, na brdu iznad sela, na tromeđi mesnih zajednica Šainovac, Doljevac i Kočane, sa početkom u 10 sati, biće obeležen Svetski dan čistih planina.

Prvi put u opštini Doljevac se obeležava jedan ovakav značaj datum kaže Radivoje Mitrović predsednik EKO Koprijana, a povodom toga organizovana je akcija osposobljavanja i čišćenja stare česme u Šainovcu.  Ovim povodom biće organizovana i sportska nadmetanja u šahu i pikadu.

Radovan  Stamenković iz Šainovca, jedan je od inicijatora obnove česme, za koju kaže da je podignuta pre 90 godina i ukazao na značaj očuvanja životne sredine, pre svega očuvanja šuma.

On dodaje da su akciju podržali i lokalna samouprava, ali i JKP Doljevac.

Buldožerom ovog preduzeća popravljen je put do česme, a u akciji su učestvovali i predstavnici MZ Šainovac.

Radivoje Mitrović kaže da se nada da će obeležavanje ovog značajnog datuma postati tradicionalno, kao Svetski dan šuma koji se svake godine obeležava u Klisuri 21.marta.

Ovo okupljanje ljubitelja prirode i zdrave životne sredine biće dodatni doprinos ekološkom uređenju naših šuma, a kako dodaje Radivoje, u narednom periodu trudiće se da obnove sve planinske česme u opštini Doljevac.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *