U subotu, 9.januara, protest građana Niša zbog loše bezbednosti na ulicama

Ogorčeni saobraćajnom nesrećom na Bulevaru Medijana u kojoj su pre dva dana nastradala dva pešaka, dečak Andrej Prekljusaj (12), koji je preminuo na licu mesta i Dejan Ilić (48), otac troje dece, koji je kasnije podlegao povredama u Kliničkom centru, na Trgu kralja Milana, a potom i na mestu tragedije, okupilo se oko dvadesetak građana zahtevajući da se stane na put bahatosti na niškim ulicama. Protest planiraju i za subotu 9.januara, te pozvaju gradjane, ali i sve stanovnike ovog dela zemlje, koji smatraju da je situacija u saobraćaju alarmantna, da im se pridruže i podrže nastojanje ove grupe gradjana, a pre svega roditelja, da alarmiraju javnost i nadležne institucije da se to stanje konačno reši.

Nišlija Milan Miljković, jedan od pokretača inicijative, rekao je tim povodom u izjavi za naš radio  da su se građani juče spontano okupili kako bi ukazali na prebrzu vožnju u ovom delu Niša. On je pozvao građane da se ponovo okupe u subotu, 9.januara, u 15 časova na mestu gde se dogodila nesreća. Zahtevaju da policija spreči bahatost na ulicama grada i da se adekvatno sankcionišu osobe koji se nasilno ponašaju u saobraćaju.

  • Ja sam samo jedan roditelj koji je pun besa izašao da ukaže na problem bahate vožnje u ovom delu grada. Mi želimo da napravimo jednu roditeljsku šetnju kako bismo skrenuli pažnju javnosti na mladiće koji u ovom delu grada voze veoma brzo, ne poštujući ni saobraćajna pravila ni propise- dodaje Miljković.

Kaže da je, iako ne živi u neposrednoj blizini mesta tragedije, saznao da se tokom noći u ovom delu grada organizuju trke, da se juri kolima ili motorima. Svi roditelji, naročito u ovom delu grada se boji za bezbednost dece i ne usuđuju se da ih puste same čak ni do prodavnice, naglašava.

On je apelovao na policiju da pojača kontrolu, da bude stalnog nadzora na niškim ulicama i da se bahati vozači kažnjavaju, a ne samo u situacijama kada se dogodi ovakva tragedija.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *