U subotu Južnomoravske riblje čarolije u Klisuri

12. Južnomoravske riblje čarolije, najpoznatija kulturno-zabavno-sportska manifestacija u opštini Doljevac biće održane u subotu 29. juna na poznatom izletištu na obali Južne Morave, nadomak Klisure. Kako bi ovaj dogadjaj opravdao slavu koju je predhodnih godina stekao, pobrinuće se doljevačka Javna biblioteka, organizator svih značajnih kulturnih dogadjaja u našem kraju.

Prošlogodišnja pobednička ekipa

Veliko interesovanje za takmičenje u pripremanju riblje čorbe već su pokazale ekipe koje su se nadmetale predhodnih godina, ali i neki novi takmičari koji žele da ovdašnjoj javnosti pokažu svoje kulinarske sposobnosti. Prijave su uveliko u toku, a zainteresovani imaju vremena do petka da prijave svoju ekipu i zvanično postanu deo takmičarskog programa. Telefon biblioteke je 018 870 814, a prijave su moguće i lično svakog radnog dana od 7 do 20 časova.

Očekivanja su, kako najavljuje organizator, da nadmetanje u pripremanju  najukusnije riblje čorbe okupi i ovoga puta petnaestak kulinarskih ekipa, kako amatera, ljubitelja kulinarstva, tako i profesionalnih kuvara sa dugogodišnjim iskustvom.

Izletnici u Klisuri na manifestaciji “Južnomoravske riblje čarolije”

Pored toga što će dobiti epitet najbolje kulinarske ekipe, pobednike, kao i drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu, očekuju i vredne nagrade. Žiri će, inače,  činiti renomirani kulinarski stručnjaci. Planirano je da priprema riblje čorbe traje od 14 do 17 časova, zabavni program, uz nastup kulturno-umetničkih društava iz Pukovca, Čapljinca, Malošišta, Brestovca i Lipovice, počinje u 20 časova, kada će biti proglašeni i pobednici.

Takodje, po tradiciji, priprema se i niz propratnih dešavanja, poput takmičenja u pecanju, pikadu i šahu, koja će biti održana u toku pre podneva, a za najmladje i ove godine biće prisutan konjički klub Nonius iz G.Medjurova.  Za sve posetioce, koji se očekuju ne samo iz našeg kraja, nego i šire, s obzirom na popularnost ove manifestacije, biće na raspolaganju i cisterna sa zdravom pijaćom vodom, koju svake godine obezbedjuje Vojska Srbije, a biće prisutni i spasioci, koji će tokom celog dana dežurati pored reke, kao i obezbedjenje.

Ukoliko ste odlučili da sutra posestite Južnomoravske riblje čarolije evo i kompletne satnice programa:

Тakmičenje u pecanju riba biće održano od 10 do 12 sati;
Takmičenje u šahu-pojedinačko od 10 do 14 sati;
Takmičenje u pikadu od 14 do 15 sati;
Takmičenje u pripremanju roblje čorbe od 14 do 17 sati
I na kraju kulturno-umetnički program koji počinje od 20 i završava se u 22 sata. 

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *