U toku izgradnja vodovodne mreže u industrijskoj zoni u Doljevcu

Ilustracija
Ilustracija

Radovi na postavljanju vodovodnih cevi u industrijskoj zoni „Petlja“ u Doljevcu i delu Kočana ulaze u samu završnicu. Od predvidjenih 3200 metara za sada je postavljeno  2200 metara cevi, što je oko 70 odsto od ukupnih radova. Kako nam je rekao Jovica Pešić, načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac, na ovom poslu intezivno se radi predhodnih mesec i po dana, a ukoliko radovi budu tekli ovom dinamikom očekuje se da krajem marta  posao bude kompletno završen, ukoliko vremenske prilike budu povoljne.

Izgradnjom vodovoda svi privrednici koji imaju svoje pogone istočno i zapadno od Puste Reke u doljevačkoj  industrijskoj zoni moći će da se priključe na mrežu. To znači da će tako moći daleko lakše da posluju, s obzirom na to da će brže dolaziti do potrebnih dozvola i saglasnosti koje su im u poslovanju neophodne, jer je na primer za proširenje postojećih ili izgradnju novih kapaciteta, potrebna izmedju ostalog i protivpožarna saglasnost, za koju je jedan od uslova i adekvatna vodovodna mreža.

Inače, opština Doljevac je od Ministarstva privrede,  za ove radove  dobila sredstva u iznosu od 10,5 miliona dinara (bez PDV-a), što je  60 odsto vrednosti investicije, dok se ostatak finansira iz lokalnog budžeta. Izvodjač radova je firma „Poslovnost“ iz Niša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *