U toku radovi na rekonstrukciji velike sale Javne biblioteke u Doljevcu i uredjenju prilaza

Javna biblioteka u Doljevcu i dalje aktivno radi na uredjenju prostora ove ustanove, te su manje angažovanje na organizaciji kulturnih dešavanja, zbog pandemije korona virusa, iskoristili upravo za te poslove.

Evo kako će izgledati novi prostor velike sale
Rekonstrukcija u toku

Rekonstrukcija velike sale uveliko traje, a previdjeno je da radovi budu završeni za oko mesec dana. Za te namene Ministrarstvo prosvete izdvojilo je 3 miliona dinara, a lokalna samouprava dodatnih 1,6 miliona. Iz Javne biblioteke očekuju povoljan odgovor za projekat kod Filmskog centra Srbije za zamenu stolica i podova, čime bi sala Javne biblioteke u Doljevcu biti jedna od najsavremenijih u ovom delu zemlje.

Pored uredjenja enterijera, ne manja pažnja poklanja se i prostoru oko ustanove, koji poslednjih godina dobija sasvim nov izgled. Posla ima i dalje te se tako ovih dana privodi kraju popločavanje prilaza. Stepenice i plato ispred ulaza u zgradu Javne biblioteke, nakon postavljanja behaton ploča, izgledaće potpuno drugačije, što pored estetske, ima i praktičnu primenu, tim pre jer će prilaz biti mnogo bezbedniji za osobe sa posebnim potrebama. Ta investicija koštala je 160 000 dinara, a sredstva je izdvojila lokalna vlast.

Pored toga privodi se kraju i opremanje kuhinje na spratu, a radi se i tehnička dokumentacija za izgradnju prostora za pelet, a do kraja godine i rekonstrukcija dva toaleta u prizemlju.

Kako za Radio Koprijan ističe direktor ove ustanove kulture Bogi Mitić, njihovi planovi za sledeću godinu predvidjaju da se rekonstrukcija privede kraju u potpunosti, što znači da se obavi i rekonstrukciju hola u prizemlju.

Na kraju razgovora izražava nadu da će se pandemiji stati na kraj i da će se u rekonstruisanom prostoru ove ustanove nastaviti  svojim redovnim, starim  aktivnostima.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *