Učenici doljevačke OŠ na kreativnoj radionici na temu zdravlja usta i zuba

Služba dečje stomatologije doljevačkog Doma zdravlja nizom aktivnosti obeležava „Nedelju zdravlja usta i zuba“. U sklopu te akcije danas su stomatolozi i radnici Crvenog krsta, posetili škole u doljevačkim selima, kao i predškolske ustanove i podelili deci higijenske pakete, a u dvorištu škole u Doljevcu organizovana je i zanimljiva kreativna radionica djaka i njihovih učitelja.

Valentina Ilić, Andjelija Stanković, Jelica Zdravković
Vuk Stamenković

Na temu oralnog zdravlja deca iz predškolske ustanove, kao i školarci nižih razreda osnovne škole izradjivali su crteže koji su danas izloženi u dvorištu OŠ “Vuk Karadžić”,a svoju kreativnost učenici su iskazali i crtanjem  na igralištu. Takodje,  neki medju njima recitovali su  pesme na srpskom i engleskom jeziku na temu zdravlja usta i zuba, medju njima Vuk Stamenković učenik prvog razreda iz Doljevca i Ena Blagojević učenica 5.razreda iz Šarlinca, dok su svoje znanje engleskog jezika, kroz pesmicu o zdravlju zuba iskazale Valentina Ilić i Andjelija Stanković učenice 5. razreda iz Mekiša, kao i Jelica Zdravković učenica 6.razreda iz Rusne.

-“Zdravi zubi u zdravoj porodici” je moto ovogodišnje kampanje. Naime, zdravi zubi imaju veze sa genetikom, ali deca i zdrave navike nasledjuju od svojih roditelja, tako da i ovoga puta apelujem na mame i tate da svakodnevno svojoj deci sopstvenim primerom ukažu na pravilno održavanje higijene usta i zuba, kaže dr Mirjana Nikolić, dečji stomatolog u doljevačkom Domu zdravlja.

Crtanje na igralištu

Jako mi je drago što je veliki broj ovdašnjih školaraca uzeo učešća u ovoj našoj današnjoj akciji, kojom nastojimo da kod dece podignemo svest o značaju negovanja zdravog i lepog osmeha. S obzirom na to da su deca crteže na zadatu temu uradila sa mnogo posvećenosti, odlučili smo da ih sve nagradimo, priborom za higijenu usta i zuba.

Neki od izloženih crteža

Inače, stomatolozi  iz Doma zdravlja u Doljevcu su predanim radom i brojnim edukacijama najmađih do sada postigli zavidne rezultate u očuvanju zdravlja usta i zuba ovdašnje dečje populacije, ističe dr Nikolić.- Doljevačka stomatološka služba,  na tome radi aktivno tokom cele godine, ali u Nedelji zdravlja usta i zuba  intenziviramo sve svoje aktivnosti, i trudimo se da kroz razne kreativne radionice, poput ove današnje,  najmladjima   približimo ovu temu.

Akciju ovdašnjih stomatologa podržali su  doljevačka osnovna škola, predškolska ustanova “Lane”, kao i Crveni krst.

 

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *