Učenici iz Malošišta ponovo zablistali na takmičenju

Na ovogodišnji konkurs Učitelјskog društva Niš, koji je raspisan povodom održavanja Festivala „Riznica talenata“ pristiglo je oko 3 000 radova iz čitave Srbije, u svim kategorijama, a učenici II razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Malošišta postigli su zapažene rezultate. Tema konkursa je bila „Zajedno smo lepši, zajedno smo jači“.

Ove godine pristigli su i radovi iz Severne Makedonije i Bugarske, što potvrđuje da je Festival na međunarodnom nivou već nekoliko poslednjih godina.

Kao i prethodnih godina konkurs čini nekoliko kategorija, odnosno literarna, likovna, dramska, muzička i plesna.

Kako kaže učitelja II razreda u Malošištu Danijela Mitrović konkurs se obično raspisuje sredinom februara i otvoren je sve do kraja aprila.

  • Mi smo učestvovali na konkursu u nekoliko kategorija, odnosno u literarnoj kategoriji tačnije u prozi, u dramskoj i likovnoj. Ono što je posebno meni drago i bitno jeste da je ove godine pristiglo više od 3 hiljade radova dece, a učenici II razreda su ovojili zapažene razultate- dodaje učiteljica Danijela.

U literarnom delu u kategoriji proza učenik Vasilije Živković osvojio je II mesto, u dramskom delu takmičila se grupa učenika dramskim komadom „San jednog đaka“ i osvojili su III mesto, a u likovnoj kategoriji Hana Stojanović dobila je pohvalu za rad.  Svi nagrađeni đaci su učenici II razreda odeljenja u Malošištu.

  • Posebno bih istakla da u dramskom delu „San jednog đaka“ je učestvovala učenica sa posebnim potrebama Elena Stojković. Ona je imala ulogu majke i upravo je ova diploma i nagrada posvećenja njoj, njenom trudu i veštoj glumi. Ovo je prvi put da ona učestvuje na takmičenju i naravno da bude nagrađena- kaže mentor Danijela Mitrović.

Takođe, učiteljica Danijela dobila je od strane organizatora Republičkog festivala „Riznica talenata“ zahvalnice za posebno angažovanje i trud uložen u stvaralački rad dece-učesnika na Festivalu „Riznica talenata“.

Završnica Festivala ove godine je realizovana na drugačiji način, u skladu sa epidemiološkom situacijom, a pre svega radi bezbednosti svih učesnika.

Dodela nagrada, diploma i pohvala, kao i izbor i proglašenje najuspešnije škole, održano je u nedelјu, 30.maja 2021.godine, u prostorijama Učitelјskog doma u Nišu.

 

 Autor: M.J. Foto: D.M.

One thought on “Učenici iz Malošišta ponovo zablistali na takmičenju”

  1. BRAVO, BRAVO, BRAVO… Sve pohvale učiteljici čiji đaci postižu uspehe na raznim takmičenjima. Ako se ne varam mali Vasilije je već osvojio nagradu na Republičkom takmičenju. Koliko ljubavi, elana, strpljenja, rada i samoodricanja je uloženo u ove uspehe. Čestitke i roditeljima koji su sve ovo ispratili na pravi način i najzad (ili najpre) čestitke malim takmičarima. Svima vama želim još puno, puno uspeha i radosti u daljem radu i da i nadalje ponosno nosite ime naše škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *