Učenici u Kočanu dobili paketiće od Udruženja hranitelja

Nedavno osnovao Udruženje hranitelja sa sedištem u Kočanu danas je učenicima od prvog do četvrtog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u Kočanu podelilo paketiće. Kako kaže Saša Ramić predsednik Udruženja hranitelja u saradnji sa Bankom hrane Beograd i humanitarnim servisom “Odnesi” iz Niša podeljeni su paketići učenicima iz Kočana, a u narednom periodu kako ističe, nada se da će slične paketiće dobiti i deca iz drugih mesta.

  • Na sastanku Upravnog odbora Udruženja hranitelja doneli smo odluku da jedan deo paketića koje smo dobili iz donacija poklonimo učenicima u Kočanu. Nadamo se da ćemo moći da obradujemo i učenike u drugim mestima opštine Doljevac, ali ovo puta odabrali smo školu u Kočanu- kaže Ramić.

Dodaje, da je Udruženja hranitelja nedavno osnovano i okuplja oko 40 porodica koja se bave hraniteljstvom, ali već beleži značajne rezultate u svom radu.

Cilj udruženja je promocija  hraniteljstva, zaštita hranitelja i ostvarivanja ciljeva u oblasti zaštite dece na hraniteljstvu.

  • Osnovali smo ovo udruženje kako bismo promovisali hraniteljstvo kao vid humanog pristupa zaštiti dece, stvaranje pozitivne slike o hraniteljskim porodicama i njihovo prezentovanje u javnosti kao pozitivne prakse kvalitetnog hraniteljstva. Želja nam je da poboljšamo i status hranitelja, radimo na  zaštiti interesa dece na hraniteljstvu i dece u procesu osamostaljivanja. Takođe, trudimo se i za sprovođenje standarda za hraniteljstvo u cilju kvalitetnije nege dece na hraniteljstvu i njihovom razvoju u hraniteljskim porodicama- ističe Ramić.

Na kraju ističe da  hraniteljstvo  deci pruža mogućnost da odrastaju u porodičnom okruženju kao nezamenljivoj sredini za pravilan socijalni razvoj i osećaj pripadnosti. I dodaje da hraniteljstvom mogu da se bave oni koji su spremni da prihvate brigu o detetu i da mu pruže ljubav, pažnju i toplinu porodičnog doma.

Podeli paketića prisustvovao je i potpredsednik Udruženja hranitelja Dalibor Stamenković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *