Udruženje obolelih od dečije i cerebralne paralize dobilo sredstva za realizaciju projekta

Juče je u Nišu organizovano potpisivanje ugovora sa predstavnicima udruženja građana i Kabineta ministra Novice Tončeva, zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, čiji su projekti dobili novčanu podršku za realizaciju projekata od javnog značaja u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara. Među podržanim projektima je i projekat Udruženja obolelih od dečije i cerebralne paralize Doljevac, a predsednica ovog udruženja Tanja Stanković ističe da im ovakav vid podrške mnogo znači.

  • Ove godine dobili smo 250 hiljada dinara po projektu pod nazivom „Čistoća je pola zdravlja“. Kupićemo aparat za čišćenje prostorija koji je ujedno ima i funkciju prečišćavanja vazduha- rekla je Stankovićeva.

Kako je dodala, ova podrška je značajna za dalji rad i razvoj Udruženja obolelih od dečije i cerebralne paralize Doljevac, ali je istakla i finansijsku podršku lokalne samouprave Doljevac koja svake godine izdvaja određena sredstva za rad udruženja.

Ove godine konkurisala su 85 udruženja, a pozitivna odluka je doneta za 48 udruženja iz 44 nedovolјno razvijene opštine koja su ispunila sve uslove i kriterijume koji podrazumevaju reference projekta, cilјeve, budžet, kompetencije projektnog tima, prethodno iskustvo udruženja u oblasti za koju se konkurisalo. Pojedinačno dodelјena sredstva po projektu su u iznosu od 150 do 450 hilјada dinara i mogu se koristiti samo namenski za konkretan projekat. Udruženja će sa Kabinetom ministra Tončeva potpisati ugovore u kojima će biti definisana međusobna prava, obaveze i odgovornosti ugovornih strana. Na ovogodišnjem konkursu udruženja građana su konkurisala sa programima iz oblasti podrške u zapošljavanju, rodne ravnopravnosti, inkluzije dece i omladine sa smetnjama u razvoju, podizanju svesti o zdravim načinima života, zaštiti životne sredine, podrške razvoju preduzetništva, očuvanja kulturne baštine, digitalne bezbednosti kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama.

Inače, Kabinet ministra Ivice Tončeva za unapređenje razvoje nedovoljno razvijenih opština nastavio je prošlogodišnju aktivnost dodele bespovratnih sredstava za one projekte koji podižu kvalitet života milion građana koji žive u 44 nedovoljno razvijene opštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *