Upozorenje na lažnu nagradnu igru

Javnom preduzeću „Pošta Srbije” prijavljen je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte Srbije kojim se korisnicima putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža, upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje Pošta Srbije, te da ukoliko odgovore na četiri pitanja imaju mogućnost da osvoje nagradu u iznosu 30.000 dinara. Nakon navodnog osvajanja nagrade, dalje se traži i da o istoj obaveste 20 prijatelja ili nekoliko grupa, unesu adresu i kompletiraju registraciju.

Pošta Srbije obaveštava građane i korisnike da je u pitanju novi pokušaj prevare u vidu lažne nagradne igre, a građanima savetuju da budu oprezni, da ne otvaraju linkove i da ne unose svoje podatke, kao i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih.

Kako dodaju iz ovog preduzeća slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije.

Ova lažna nagradna igra prošila se poput požara putem društvenih mreža, pa je i naša redakcija dobila nekoliko desetina poruka od prijatelja da se priključimo i podelimo link. Ali u pitanju je zloupotreba logotipa i imena Pošte Srbije, pa se građanima svatuje da budu oprezni i ne ostavljaju svoje lične podatke putem ovog linka.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *