Uskoro izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Doljevcu i Čapljincu

Opština Doljevac je sa urbanističkom kućom završila urbanističke projekte za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Doljevcu i Čapljincu. Projekti su trenutno na javnom uvidu obaveštena su sva pravna i fizička lica i imaoci poseda na zahvatu urbanističkog projekta. Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac kaže da se usvajanje ovih urbanističkih projekata očekuje na sednici Komisije za planove 22.novembra. Nakon sednice Pešić očekuje da će nadležne službe pribaviti zemljište i u okviru projekta „Čista Srbija“  sledeće godine krenuti realizacija projekta gde će pored ova dva postrojenja u Doljevcu i Čapljincu, koja će prečišćavati otpadne vode, krenuti i sa izgradnjom pripadajućih sekundarnih mreža kanalizacije sa kolektorima za dovod otpadnih voda do ovih postrojenja. U Čapljincu će biti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda iz Malošišta, Čapljinca, Belotinca, Ćurline, Knežice i Perutine, a u postrojenju za prečišćavanje u Doljevcu slivaće se otpadne vode iz ostalih naselja.

  • Opština Doljevac je jedna od 60 opština u Srbiji koja je potpisala ugovor o realizaciji programa „Čista Srbija“ u kome se očekuje izgradnja neophodnih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, sekundarnih mreža kanalizacije, ali i distributivnih mreža- kaže Pešić.

Ova dva postrojenja u Doljevcu i Čapljincu vrši će prečišćavanje svih otpadnih voda sa teritorije opštine Doljevac.

Inače u okviru projekta “Čista Srbija“ u narednih pet godina biće uloženo četiri milijarde evra u izgradnju kanalizacione infrastrukture i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ugovorima će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.

Trenutno, Opštinska uprava Opštine Dolјevac, Odelјenje za urbanizam, inspekcijske poslove i vanprivredne delatnosti raspisala je Javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselјu Malošište. Urbanistički  projekat za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Malošištu obuhvata  katastarske parcele 4170, 4215, 4216 i 4217 KO Malošište, SO Dolјevac.

Površina područja koje je obuhvaćeno projektom iznosi oko 7.700 metara kvadratnih, reč je o poljoprivrednom zemljištu, a na ovom mestu trebalo bi da se nalazi kolektor koji će specijalnim pumpama prebacivati vodu iz kanalizacije u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Čapljincu.

Kako dodaju iz Opštinske uprave Doljevac pozivaju se sva zainteresovana pravna i fizička lica da izvrše uvid u predmetni Urbanistički projekat, kao i da u toku trajanja javne prezentacije dostave svoje primedbe i sugestije u pisanom obliku preko pisarnice ili poštom Odelјenju za urbanizam, inspekcijske poslove i vanprivredne delatnosti Opštinske uprave Opštine Dolјevac ili putem elektronske pošte na adresu objedinjenaprocedura@gmail.com zaklјučno sa datumom 17.11.2021.god.

 

One thought on “Uskoro izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Doljevcu i Čapljincu”

  1. Samo da se utvrdi unapred po planu koliko treba radnika to da odrzava da ne bude odrzavanje skuplje nego izvozenje cisternama .Da ne bude uposljeno 100 radnika pa troskovi narastu u nedogled.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *