Uskoro kompletna rekonstrukcija doljevačke škole

Škola u Doljevcu 2
Škola u Doljevcu

Službenici iz Kancelarije za investicije Vlade RS i stručnjaci za projektovanje su krajem prošlog meseca posetili školu “Vuk Karadžić” u Doljevcu. Tom prilikom dogovorena je kompletna rekonstrukcija škole, rekao je za radio Koprijan, direktor Goran Ilić.

  • Sredinom prošle godine odobren nam je projekat rekonstrukcije osmogodišnje škole u Malošištu imamo još neke detalje da usaglasimo i nadam se da će vrlo brzo da počnu radovi na kompletnom sređivanju škole.- rekao je naš radio direktor Ilić.

On je istakao da su 28.decembra prošle godine imali posetu iz Kancelarije za investicije Vlade RS. Zajedno sa njima, u obilasku škole u Doljevcu, bili su i  predstavnici projektantske kuće i predstavici lokalne samouprave i ukratko su dogovorili šta sve treba uraditi kako bi ova ustanova zablistala u novom sjaju.

  • Tom prilikom uslaglasili smo detalje oko kompletne rekonstrukcije škole. Tačnije radiće se rekonstrukcija kotlarnice i biće namešteni novi kotlovi za grejanje, biće urađeni novi podovi, unutrašnja stolarija, biće urađena nova fasada i krov. Ovim projektom predviđeno je i sređivanje fiskulturne sale. – istakao je Ilić.

Prilikom obilaska škole dogovoreno je i uređivanje spoljašnjeg prostora, odnosno biće urađeni trotoari oko škole i biće podgnuta nova ograda.

On je dodao da  ovih dana, stručni ljudi,  sređuju projekat kojim su konkurisali   zbog mnogih izmena i obima radova. Prema rečima direktora Ilića, još uvek nemaju tačan iznos radova, ali neke grube procene govore da će to novčano iznositi od 20 do 30 miliona dinara.

Ilić je rekao da se nada da će radovi na kompletnoj rekonstrukciji škole krenuti početkom letnjeg  raspusta, kako bi školarci, već septembra ove godine, mogli nesmetano da krenu u školu i pohađaju nastavu.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *