Usluga eVrtić i ove godine dostupna na Portalu eUprava- Prijava predškolaca u aprilu

Počeli su ovogodišnji konkursi za upis dece u predškolske ustanove i ponovo je aktuelna elektronska usluga eVrtić na Portalu eUprava, istakla j na svom sajtu Kancelarija za IT i  elektronsku upravu.

U saopštenju dodaju da prilikom korišćenja usluge eVrtić automatski se pribavlјaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelјi ne moraju da dostavlјaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter. Sredinom februara počinje upisni konkurs i u Doljevcu, a kako kažu u Predškolskoj ustanovi „Lane“ Doljevac prijava dece u ovoj ustanovi počinje u aprilu.

Usluga eVrtić je dostupna na Portalu eUprava svim registrovanim korisnicima Portala, a roditelјi mogu koristiti uslugu i prijaviti dete u želјenu predškolsku ustanovu u terminu trajanja konkursa te predškolske ustanove. Podsećamo sve roditelјe da u svojim lokalnim samoupravama prate kada je konkurs za upis dece u vrtiće u njihovom gradu otvoren kako bi mogli da podnesu zahtev za upis deteta u predškolsku ustanovu elektronski.

U ovom trenutku, usluga je dostupna u Subotici, Batočini, Nišu, Ražnju, Užicu, Čajetini, Vladičinom Hanu, Aleksincu i Vladimircima. Takođe sredinom februara počinju upisni konkursi i u Beloj Crkvi, Bosilegradu, Despotovcu, Dimitrovgradu, Dolјevcu, Kniću, Lapovu, Lebanu, Sremskoj Mitrovici, Surdulici, Gadžin Hanu, Svilajncu. Krajem februara konkursi će početi i u Bojniku, Boru, Vranju, Zaječaru, Lučanima, Medveđi, Merošini, Priboju, Raškoj, Smederevskoj Palanci, Somboru, Tutinu, Bačkoj Palanci, Beloj Palanci i Paraćinu.

Na Portalu eUprava je dostupna usluga upisa dece u predškolske ustanove i u Beogradu za prošlogodišnji upisni rok, a ovogodišnji upisni rok počeće početkom aprila.

Usluga eVrtić je namenjena  roditelјima koji su državlјani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelјa strani državlјanin.

Za decu samohranih roditelјa, decu žrtava nasilјa u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelјi podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu.

Pogledajte na linku gde su trenutno dostupni konkursi za upis.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *