Vakcinacija protiv covida19 trećom dozom počela i u doljevačkom Domu zdravlja, nema zakazivanja termina

Vakcinacija trećom dozom vakcine za sve one koji žele još jednom da prime cepivo počela je u utorak i na teritoriji opštine Doljevac. Termin vakcinacije se ne zakazuje već svako ko je dobio poruku preko eUprave da je prošlo 180 dana od primanja druge doze može da dodje u Dom zdravlja i vakciniše se, naglašavaju iz ove ustanove. U dogovoru sa lekarom pre primanja vakcine donosi se odluka koje cepivo bi osoba mogla da primi. To bi mogla biti bilo koja vakcina sem Astra Zeneke jer je kod nje dinamika vakcinacije izmedju dve doze drugačija od ostalih. Trenutno doljevačkom Domu zdravlja nedostaje samo vakcina Sputnjik V ali se, kako napominju, izvesne količine uskoro očekuju.

Za sada, kako naglašavaju, za treću dozu odlučio se neznatan broj ljudi, ali je proces vakcinacije trećom dozom tek počeo te ovdašnji zdravstveni radnici očekuju da će se znatan broj ljudi odazvati pozivu nadležnih da se dodatno zaštite.

Inače, nekoliko anketa medju stanovnicima naše zemlje pokazuju da većina vakcinisanih želi da primi i treću dozu vakcine, jer smatraju da je to jedini način da se pobedi virus korona, dok deo nevakcinisanih svoj stav protiv vakcinacije objašnjava postojanjem, kako kažu, različitih informacija zbog kojih sumnjaju da je vakcinacija pravo rešenje, te i dalje ne žele da prime cepivo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *