Vakcinacija tokom vikenda za sve građane u Doljevcu i Žitorađi – Apel lokalnih samouprava da se građani odazovu pozivu

Svi zainteresovani građani koji žele da vakcinišu moći će to da obave bez prethodnog zakazivanja ili prijavljivanja preko Portala e-Uprave u lokalnim domovima zdravlja u Doljevcu i Žitorađi.

Zdravstvena ustanova u Doljevcu, prema rečima nadležnih, raspolaže dovoljnim količinama Fajzer i Sputnjik V vakcina i imunizaciju stanovništva vršiće tokom vikenda od 9 do 19 sati. Sledeće nedelje stići će i cepivo Sinofarm kineskog proizvođača.

Posebni apel uputila je lokalna samouprava u Doljevcu, a na osnovu dopisa koji su dobili od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, da građani iskoriste ovu priliku i prime vakcinu i na taj način zaštite svoje zdravlje, ali i zdravlje bližnjih.

Mobilne ekipe doljevačkog Doma zdravlja već su provele akciju imunizacije po selima, tačnije u Belotincu i Knežici, a u narednom periodu biće organizovana vakcinacija i u ostalim selima opštine. Takođe,  vakcinisani su i svi prijavljeni stariji građani koji iz zdravstvenih razloga nisu mogli da dođu na vakcinalni punkt, a organizovana je i vakcinacija korisnika Narodne kuhinje.

Danas će biti sprovedena i akcija imunizacije u fabrici „Leoni“ u Malošištu, po drugi put, a zainteresovani radnici moći će da se vakcinišu Fajzer ili Sputnjik V vakcinom.

U narednom periodu posebni apel biće usmeren ka preduzećima, ustanovama i drugih organizacija da se organizuju grupni dolasci zaposlenih na vakcinaciju, bez čekanja i zakazivanja.

Dom zdravlja u Žitorađi će tokom vikenda, bez prethodnog zakazivanja, sprovesti vakcinaciju zainteresovanih građana.  Meštani opštine Žitorađa moći će u vremenu od 7 do 14 sati da obave besplatnu vakcinaciju Fajzer ili Sputnjik V dozom.

I lokalna samouprava u Žitorađi, pored nedavne kampanje po selima, još jednom poziva sugrađane da iskoriste ovu mogućnost i vakcinišu se tokom vikenda u Žitorađi.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *