Večeras, na brdu Kukumiga, Sabor Sv. Jovana

Večeras, na brdu Kukumiga, u Orljanu biće održan deveti Jovandanjski sabor, posvećen prazniku rođenja Sv. Jovana Krstitelja, koji crkva obeležava 07.jula.  Ova manifestacija počeće defileom učesnika i okupljenih građana iz centra sela do bine na brdu Kukumiga gde će biti održana svečanost.

Prema rečima Saše Kulića iz MZ Orljane ove godine, u okviru kulturno-umetničkog programa, nastupiće 7 kulturno-umetničkih društava ili oko 180 učesnika na ovoj manifestaciji.

Kako kaže Kulić saobraćaj će već u 17 sati biti zatvoren ka crkvi Sv.Jovana, pa će posetioci morati put Šupljeg kamena i crkve da izađu peške.

On se nada da će i ove godine, kao i prethodnih, biti dosta posetilaca.

– Svake godine oko 5 hiljada ljudi, a možda i više, poseti crkvu Sv.Jovana Krstitelja i prisustvuje kulturnom-umetničkom programu.- kaže Kulić u izjavi za radio Koprijan.

Organizatori ove manifestacije su Javna biblioteka u Doljevcu i MZ Orljane, a pored večerašnje manifestacije, organizovana je i likovna kolonija u ovom mestu, “Orljane 2018.” koja je na neki način, uvertira večerašnjem događaju. Likovna kolonija se završava 08.jula.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *