Većina radnika Jure opredelila se za plaćeno odsustvo

Većina radnika fabrike Jura u Nišu, kako smo saznali iskoristila je mogućnost da uzme plaćeno odsustvo, koje im je firma nakon nekoliko dana štrajka, ali i preporuke Štaba za vanredne situacije u Nišu i podrške sindikata, ponudila prošle nedelje.

Plaćeno odsustvo, za sada, traje do idućeg petka 24.aprila, a svi koji su se opredeli za ovu opciju imaće mogućnost da dobiju 60 odsto plate. Radnici koji su ipak rešili da se vrate na radno mesto, uz poštovanje svih zdravstvenih preporuka za rad tokom epidemije virusa korona, imaće dodatne bonuse koji su im obećani tokom štrajka.

Inače, ovih dana, kako smo saznali, potvrdjeno je da je nekoliko radnika Jure iz opštine Doljevac obolelo od virusa korona, što su tokom protesta zaposleni stalno isticali i zbog čega su strahovali, ukoliko dodje do ponovnog pokretanja procesa proizvodnje u sred epidemije. Slične okolnosti naterale su i pogon Jure u Leskovcu da redukuje svoj rad.

U fabrici SHINWON u Nišu, kako su nam rekli neki od zaposlenih , jedan broj radnika se odlučio da počne sa radom, dok oni koji ne žele da rade zbog pandemije virusa korona mogu da koriste godišnji odmor dok kompanija nije ponudila  plaćeno odsustvo kao mogućnost za zaposlene.

Za razliku od Jure, fabrika Leoni u Malošištu obustavila je proizvodnju do daljeg.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *