Vlada odredila najnižu i najvišu cenu tehničkog pregleda

Na sednici Vlade Republike Srbije doneta je Odluka o određivanju cene tehničkog pregleda vozila kojom se određuje najniža i najviša cena redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao i najviša cena vanrednog i kontrolnog tehničkog pregleda. Tako, najniža cena sa pdv-om za putnička vozila za tu uslugu iznosi 3.070 dinara, a najviša 6.020 dinara. U opštini Doljevac cene na tehničkim pregledima su šarolike.

Osnovni razlog za donošenje ove odluke je stupanje na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na teritoriji opštine Doljevac cene na tehničkim pregledima su šarolike i kreću se za automobile  u rasponu  od 5 hiljada do 7 hiljada i dvesta dinara, ali će ove cene sigurno biti korigovane kada ova Odluka Vlade stupi na snagu.

Slično je i sa cenama tehničkog pregleda kamiona, a cenu diktira nosivost. Tako, na jednom tehničkom pregledu treba izdvojiti 6.900 dinara za kamion nosivosti do 3,5t , na drugom 7.200, a na trećem tehničkom pregledu cena je 8 hiljada dinara. Za kamione veće nosivosti cene su od 14 hiljada pa naviše.

Za motocikle, mopede i traktore cena tehničkog pregleda sa pdv-om iznosiće od 2.120 do 4.120 dinara, a za autobuse, teška teretna i priključna vozila od 6.020 do 11.920 dinara, a kad se tehnički pregled za teretna i priključna vozila vrši na poligonu najviša cena može biti uvećana za dodatnih 2.000 dinara.

Odluka o određivanju cene tehničkih pregleda je bitan deo seta propisa kojom će se sprečiti zloupotrebe u oblasti od izuzetnog značaja za bezbednost saobraćaja na putevima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *