Vladimir Kocić iz Kočana jedan od najboljih Čitalića

Vladimir Kocić i učiteljica Vesna Dinić
Vladimir Kocić i učiteljica Vesna Dinić

Vladimir Kocić učenik II razreda osnovne škole „Vuk Karadžić“ odeljenja u Kočanu jedan je od najboljih Čitalića ove godine. On je naime, na finalnoj smotri Čitalića, zanimljivog obrazovno-vaspitnog projekta razvijanja veština čitanja i razumevanja pročitanog, koja je održana tokom vikenda u Mačkatu, na Zlatiboru, osvojio III mesto, kao i njegova drugarica Janja Perić iz Knežice, prezentujući radove na temu „Velikani Srbije“. Posetili smo danas školu u Kočanu i tom prilikom razgovarali sa Vladimirom i njegovom učiteljicom Vesnom Dinić.

Odabrao sam pre svega Nikolu Teslu, kao jednog od najvećih velikana naše zemlje, kaže Vladimir. Puno sam o njemu čitao, pa sam onda  o tome i pisao u svom dnevniku. Sve ono što sam napisao, pokušao sam i da prikažem kroz crteže.

Inače, ovo nije jedino priznanje koje je Vladimir dobio kao vrsni Čitalić, jer je njegov rad i prošle godine bio pohvaljen.

Priznanje za rad i trud i lepi utisci koje Vladimir i njegovi drugovi iz doljevačkih škola nose sa Zlatibora, razlog su više da  i u budućem periodu posvete pažnju ovom zanimljivom  načinu da se ljubav prema knjizi razvija kod najmladjih, smatra Vladimirova učiteljica Vesna Dinić.-Prema interesovanju koje su svi djaci, nakon što smo se vratili sa Zlatibora, pokazali prema Čitalićima,  mogu zaključiti da ćemo sledeće godine imati još više dece koja će uzeti učešća u ovom obrazovno-vaspitnom projektu, što me jako raduje. Kao jedan od presudnih kriterijuma u odabiru najboljih radova, Vesna Dinić ističe pre svega to što je Vladimir, kao i ostali nagradjeni učenici, svoj dnevnik izvrsno uradio i to sam, naravno uz savete i smernice odraslih.

Štand OŠ "Vuk Karadžić"
Štand OŠ “Vuk Karadžić”

Inače, ideja o pokretanju jedne ovakve manifestacije nastala je u Aleksincu pre pet godina, a doljevački osnovci i njihovi mentori su joj se odmah na početku pridružili. Promovisanje ljubavi prema knjizi, kao osnovni motiv nastanka  Čitalića pokrenula je mnoge ljubitelje pisane reči, pa je projekat zaživeo i od septembra  ulazi u šesti krug, tako da se  može reći da je to jedna tradicionalna manifestacija, koja će, sudeći po interesovanju i te kako trajati.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *