Vršnjaci poklonima obradovali Elenu, drugaricu sa posebnim potrebama iz Malošišta

Učenici drugog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac isturenog odeljenja u Malošištu pripremili su poklon iznenađenja za drugaricu iz odeljenja Elenu Stojković, a u okviru Dečije nedelje i 9.oktobra Nacionalnog dana davanja.

Kako kaže učiteljica Danijela Mitrović zahvaljujući nesebičnoj podršci roditelja, deca su dobrovoljno sakupila novac i kupili su drugarici Eleni poklone u vidu knjiga i edukativnog materijala.

Učenici II razreda iz Malošišta obradovali drugaricu Elenu poklonima u okviru Dečije nedelje

Učiteljica je podsetila da njeni učenici prvi put ovakvom akcijom obeležavaju Nacionalni dan davanja, 9.oktobar, a u okviru Dečije nedelje, koji je ustanovljen na inicijativu Srpskog filantropskog foruma, i prvi put obeležen 2018. godine, 9. oktobra, na dan rođenja Mihajla Pupina.

  • Obeležavanjem Nacionalnog dana davanja i Dečije nedelje obnavljamo kulturu davanja i oživljavamo bogatu filantropsku tradiciju našeg društva. Ovogodišnji Nacionalni dan davanja, bio je posvećen  temi solidarnosti sa osobama sa invaliditetom i zato su se organizovali i obradovali drugaricu Elenu- kaže učiteljica Danijela.

Ona dodaje da je Dečija nedelja ovog puta obeležena pod sloganom „ Podeljena sreća, dva puta je veća!“ i da ovakvim nesebičnim darivanjem deca uče kako da budu bolji ljudi, nesebični, da umeju da podele i radost i tugu i da pomognu.

Nažalost, Elena nije prisustvovala uručenju poklona, jer se razbolela, a umesto nje došla je majka.

Elena se veoma obradovala poklonu
  • Njena majka snimila je telefonom Elenu kako otvara poklone, koliko je bila oduševljena. Takođe, Elena je preko viber grupe poslala svojim drugarima glasovnu poruku u kojoj se zahvalila i izrazila veliko iznenađenje i zadovoljstvo zbog poklona- kaže Danijela, učiteljica 2.razreda u Malošištu.

Na kraju razgovora ona se još jednom zahvalila deci i roditeljima na razumevanju i pruženoj podršci oko kupovine poklona za drugaricu Elenu iz razreda.

 

M.J.

Foto: D.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *