Vrtić u Žitoradji opremljen sredstvima iz fondacije Novaka Djokovića

20170907_094020[1]Predškolska ustanova ”Prva radost” u Žitorađi, u okviru projekta ”ZDRAVLJE PRE SVEGA”, koji se finansira iz fondacije našeg slavnog tenisera Novaka Đokovića, dobila je novčanu donaciju od 1.000.000 dinara. Ova donacija ima za cilj opremanje dvorišta vrtića adekvatnim mobilijarom i dečijim igračkama.

20170907_093916[1]Prema rečima direktorke ove ustanove gospođe Vesne Kilibarde, predškolska ustanova u Žitorađi krenula je u realizaciju ovog projekta u novembru 2015. godine, kada je odlučeno da se aplicira za sredstva u ovom projektu. Vest da će upravo oni biti jedna od ustanova koja će dobiti donaciju primili su u maju 2016. godine, i onda se krenulo u finalizaciju  projekta, od prikupljanja papira do današnje montaže u dvorištu predškolske ustanove ”Prva radost” . Iz Žitorađe kažu da je značaj donacije veliki, jer ovako opremljena igrališta za decu kakvo će od danas biti i ovo u Žitorađi, pomažu da se deca pravilno razvijaju i rastu. Direktorka ove ustanove se zahvalila još jednom donatorima, na nesebičnoj pomoći, i na mogućnosti da deca u Žitorađi kreiraju lepe uspomene na najranije detinjstvo.

20170907_094013[1]Neke od sprava za razonodu na kojima će mališani u Žitorađi moći da se igraju jesu vozić tobogan, tobogani, klackalice, ljuljaške, vrteška… Kako se najavljuje, montaža bi trebala da bude gotova već u nedelju, a za ponedeljak je planirana i svečana primopredaja, kada će Žitorađu i ovu ustanovu posetiti i donatori, ljudi iz fondacije ”Novak Đoković”.

N. Tonić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *