Vrućine rizične i za zdrave osobe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dr.Časlav Miladinović

Ovo je veoma opasna vremenska situacija, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Veoma su povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara.

U ponedeljak i utorak vreme će biti promenljivo sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a temperatura će biti u manjem padu. Od srede pretežno sunčano.

U Domu zdravlja u Doljevcu kažu da za sada nemaju povećan broj intervencija zbog vrućina ali to ne znači da ih neće biti.Dr.Časlav Miladinović kaže da se vrućina moraju paziti prvenstveno hronični bolesnici i psihički labilne osobe, mada ekstremno visoke temperature ne prijaju ni zdravim osobama.

 Prema podacima Uprave saobraćajne Policije RS, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 89 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 51 osoba povređena, a 1 osoba je smrtno stradala. U Beogradu, zabeleženo je 53 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 25 osoba povređeno.

Kako se navodi, to znači da se ekstremno visoke temperature smatraju opasnim vremenskim pojavama. Građani bi trebalo da budu obazrivi, svesni rizika i da prate savete nadležnih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *