Zašto sve doljevačke ulice imaju nazive, a zvanično smo i dalje na BB adresi?

Srbija će do 1. oktobra dobiti ažuriran adresni registar i sve kuće u Srbiji do polovine 2019. godine imaće istaknute ulice i brojeve, najavila je premijerka Ana Brnabić. Kaže da će adresni registar postati jedino mesto odakle će se dobijati sve adrese, pa građani kada se budu selili neće morati pojedinačno da obaveštavaju nadležne organe u okviru državne uprave.

Opština je Doljevac je ovaj posao, kako smo saznali, već završila. Naime, još pre nekoliko godina su sve ulice koje do tada nisu bile imenovane, a kojih je bilo mnogo, dobile svoje nazive, a kuće i stanovi svoje brojeve.

Međutim, pojedine građane zbunjuje to što, bez obzira što svaka ulica u opštini ima tablu sa nazivom, a svaka kuća svoj broj, u ličnim dokumentima, poput lične karte, tih podataka nema, pa smo zvanično i dalje na takozvanoj BB adresi (bez broja). Razlog je, objašnjavaju u doljevačkom Preduzeću za upravljanje putevima, koje je za to nadležno, što svoj deo posla nisu odradile druge institucije u tom lancu. Republički Katastar nepokretnosti je takođe nadležnim institucijama sva potrebna dokumenta već odavno dostavio, ali kako samo saznali, bez obzira na to, ti podaci nisu ubačeni u bazu podataka MUP-a, koji je nadležnan za izdavanje pojedinih ličnih dokumenata. Kada će taj posao stići do finalne faze i kada ćemo i zvanično imati adresu stana još uvek se ne zna pouzdano.

J.Kozomara

One thought on “Zašto sve doljevačke ulice imaju nazive, a zvanično smo i dalje na BB adresi?”

  1. Znate kada će posao doći do do finalne faze i kada ćemo i zvanično imati adresu stana? NIKAD!!!! Jer niko ne radi svoj posao već samo čeka prvi i petnaesti u mesecu tj. kad će plata. Poreska rešenja na imovinu i kuće se vode na osobe tj na lica umrla još 70-ih, 80-ih god prošloga veka, ulice i brojevi u opštini postoje sigurno već 10 god a ko ima valjanu adresu u lič. karti ili kome pošta dolazi na adrsu. NIKAD TO NEĆE ZAŽIVETI, ZAPAMTITEEEEE!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *