Zatvoren most Ćurlina – Perutina zbog klizišta!

Ekipe za procenu štete od poplava i danas intenzivno rade na utvrdjivanju činjeničnog stanja  na terenu. Iako je još nezahvalno kalkulisati brojakama, pretpostavke su da ima preko stotinu manje ili više poplavljenih objekata, ali će se precizne brojke znati tek kroz nekoliko dana. Juče je u Belotincu kod dvadeset kuća  uradjena procena štete, a ima  još desetak koje treba obići u ovom naselju koje je za vikend prvo bilo na udaru poplavnog talasa.

Most izmedju Ćurline i Perutine (Foto. J.K.)
Most izmedju Ćurline i Perutine (Foto. J.K.)

Inače, 20 evakuisanih osoba je i dalje pod staranjem Crvenog krsta. Jedanaest osoba iz Mekiša i devet iz Šainovca još uvek ne mogu da se vrate svojim kućama koje su i dalje pod vodom.Za njih je obezbedjen smeštaj u Domovima kulture u Šainovcu i Mekišu, a sve neophodne namirnice i lekove obezbedjuje im  Crveni krst, koji je takodje u obavezi da im, nakon što se voda povuče, sanira domove.

U opštinskom Štabu kažu da vanredna situacija i dalje ostaje na snazi, tim pre jer se sada javlja i problem klizišta.

Usled pomeranja tla oštećen je  most izmedju Ćurline i Perutine, pa je od jutros ta putna deonica zatvorena za saobraćaj. Mi smo obišli ovu lokaciju da se uverimo u stanje na terenu. Zamenik predsednika MZ Gradimir Randjelović, kog smo zatekli na licu mesta, kaže za naš radio da je problem na mostu nastao jutros i da se čekaju nadleže  ekipe. S obzirom na to da tim pravcem prolazi i vodovodna mreža, ugroženo je i snabdevanje stanovništva zdravom pijaćom vodom.

Naselje 21. maj (Foto: J.K.)
Naselje 21. maj (Foto: J.K.)

Problema ima i ispod nadvožnjaka u naselju 21. maj.  Pravljenjem bedema, pre nekoliko dana, koji je trebalo da zaustavi nadiranje vode iz orljanskog atara, oštećene su kanalizacione cevi koje tuda prolaze, što je uslovilo formiranje velike vodene površine. Pravo malo jezero proteže se iz pravca Orljana, od igrališta u tom mestu do naselja 21.maj. Ekipe JKP su na terenu i rade na sanaciji kvara, što nam je potvrdio Miki Cvetković iz ovog preduzeća, kog smo zatekli na licu mesta. Tokom dana problem će, kaže, biti rešen.

 

 J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *