Završeni “Susreti pisaca za decu”

WP_20170407_10_41_57_ProDanas su, svečanom priredbom u Javnoj biblioteci u Doljevcu, završeni 18. po redu, “Susreti prosvetnih radnika, književnih stvaralaca za decu”. Ova manifestacije je otvorena u četvrtak 6.aprila u naselju Šarlinac, a završena danas “Javnim časom poezije” kome su prisustvovali i učenici O.Š. “Vuk Karadžić” iz Doljevca.

Medju gostima, pesnicima danas je u Doljevcu bio  Goran Joksimović iz Kragujevca, učitelj i rukovodilac Ministarstva prosvete odeljenja u Kragujevcu, zatim Mile Radović direktor biblioteke u Kraljevu, učiteljica Biljana Miljković takodje iz Kraljeva, kao i dr Miomir Milinkovića sa Učiteljskog  fakulteta u Užicu, koji  je sinoć i održao  predavanje ovdašnjim prosvetnim radnicima na temu “Nastavnik govornik”. On je u razgovoru za naš radio rekao, da deca, u vreme savremenih telekomunikacija, sve manje čitaju knjige, a da ovakve  manifestacije doprinose  da se učenicima ukaže na značaj čitanja .

Goran Joksimović iz Kragujevca je po drugi put na ovoj manifestaciji i kaže da se Doljevac prepoznaje upravo  po  “Susretima  prosvetnih radnika”.

Gosti su u ova dva dana boraveći u Doljevcu obišli istorijske znamenitosti i upoznali se sa bogatim kulturnim nasledjem našeg kraja.

D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *