Žitorađa:Jednošalterski sistem kao utakmica “Mančestera” i “Zvezde”

opstinaOd 8. juna sve opštinske i gradske uprave u Srbiji imaju obavezu da počnu primenu tri člana Zakona o upravnom postupku, koji se odnose na razmenu podataka iz službenih evidencija. Kako kaže  načelnik za vanprivredne delatnosti u opštini Žitorađa Nenad Marković ,vrlo je kompleksno pitanje koliko je lokalna samouprava spremna za ovako nešto.Marković primenu takozvanog jednošalterskog sistema uporedjuje sa eventualnom utakmicom Zvezde i Mančestera, i dodaje da će svi morati da menjaju navike kao i da u tome moraju da učestvuju svi a ne samo oni koji to rade.

Primena novog zakona doprineće da građani ostvare značajne uštede samim tim što neće biti u obavezi da dostavljaju dokumenta kao što su, na primer, uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih. “Jednošalterski sistem ne znači da vi dođete na jedan univerzalan šalter i sve završite već da dođete na šalter na koji treba da dođete za uslugu koju ste želeli – na primer, ako ste hteli dete da upišete u vrtić, doći ćete u predškolsku ustanovu ili na portal elektronske uprave”, objašnjava direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović.

One thought on “Žitorađa:Jednošalterski sistem kao utakmica “Mančestera” i “Zvezde””

  1. Juče čitam na Vašem portalu u Domu zdravlja Žitorađa nisu spremni za novi sistem rada, ispadaju im kompjuteri. Danas – u opštini Žitorađa nisu spremni za primenu Zakona o upravnom postupku. Garantujem da je to opština u kojoj radi najveći broj ljudi koji veze nemaju sa poslom kojim se bave, već su na isti upali politički i preko veze ili sa kupljenom diplomom. Sramota,tuga i jad od opštine ili opština u kojoj nikad ništa nisi mogao da završiš jednim odlaskom i na jedna vrata, već te maju od kancelarije do kancelarije i na kraju “kompjuter tj sistem je ispao, dođite sutra”. I kao što rekoh – najgora opština sa najvećim neradnicima i najnestručnijim kadrom!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *