Zlatna macola i ovog leta čeka pobednika Slaughter festivala u Doljevcu (5. do 7. jula)

Treći međunarodni Festival umetničkog horor filma i autorskih hevi metal bendova, održaće se od 5. do 7. jula 2024. godine na prostoru nekadašnje doljevačke klanice na ukupno 4 bioskopa i 2 stejdža. Novina je da će deo programa otvaranja festivala prvi put biti izveden na istorijskom lokalitetu tvrđave Korvin grad.

Program 3. festivala činiće više od dvadeset umetničkih horor filmova, izložbe, performansi, oslikavanja murala, razgovori, radionice i 12 koncerata domaćih i stranih bendova.

Jedini srpski festival strave i užasa – Slaughter festival u Doljevcu, raspisao je i KONKURS za najbolji srpski kraktometražni film strave. Podstičući domaću filmsku produkciju, a sa ciljem da se interesovanje za horor žanr raširi, organizatori festivala raspisuju konkurs za kratki domaći film strave, trajanja od 5 do 30 minuta.Uslovi konkursa su da film obrađuje horor motive i teme, snimljene i režirane na horor način, da film nije javno dostupan na internetu (Youtube i drugde) i da je godina produkcije 2023. ili 2024. a zemlja produkcije – Srbija. Konkurs je otvoren do 25. juna. Autori svoje filmove mogu slati  na mejl horror@slaughterfestival.com ili alternativno, putem zaštićene adrese ka jednoj od platformi gde se film može pogledati.

Najbolji filmovi biće prikazani na ovogodišnjem festivalu, a najboljem među njima biće dodeljena nagrada Zlatna macola. Prošlogodišnji laureat nagrade za najbolji domaći kratki film, podsetimo, bio je „Bdenje“ reditelja Marka Marinkovića.

Ulaz je i ove godine besplatan, a pored besplatnog ulaza, posetioci već sada mogu na zvaničnom portalu festivala da rezervišu i svoje besplatno mesto u kampu. Kao i ranijih godina, biće organizovan besplatan prevoz iz Niša i Leskovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *