Žurka povodom Dana invalida u Doljevcu

dan-osoba-sa-invaliditetomCrveni krst u Doljevcu je danas obeležio 3.decembar Dan invalida, a za decu  sa posebnim potrebama priredjena je žurka u prostorijama ove ustanove.

Kako je istakla Danijela Kostić iz doljevačkog Crvenog krsta SO Doljevac obezbedila prehrambene pakete.

  • Naša organizacija dugi niz godina sprovodi program pomoći deci sa posebnim potrebama, bez obzira da li je u pitanju fizički ili mentalni hendikep. i u okviru tog programa pomoći realizuje se program dnevnog boravka, u kome deca pet dana u nedelji borave u prostorijama Crvenog krsta i sprovode se razne kreativne i edukativne radionice. – rekla je za naš radio Danijela Kostić.

S obzirom da je 3. Decembar, Dan invalida, iz ove organizacije potrudili su se da im na što lepiši način obeleži ovaj, za njih, značaj datum.

  • Mi smo za decu, koja su u našem programu, organizovali žurku, ali smo pozvali i decu članove Udruženja obolelih od cerebralne paralize iz Doljevca. SO Doljevac je izdvojila sredstva za prehrambene pakete, koje je uručio opštinski većnik zadužen za dečiju i socijalnu zaštitu. – istakla je Kostićeva.

Na kraju je dodala će Crveni krst u saradnji sa doljevačkim Domom zdravlja,u ponedeljak, 4.decembra, u holu Javne biblioteke, održati predavanje kojim će obeležiti Svetski dan borbe protiv HIV-a.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *