Apel Crvenog krsta za pomoć ugroženima u poplavama: Najpotrebnija obuća za decu i garderoba

Ukupno 35 osoba je usled poplava prethodnih dana u opštini Doljevac moralo da bude izmešteno iz svojih domova i svi oni se i dalje nalaze u privremenim smeštajima u Doljevcu, Šarlincu i Šainovcu. Većina je svoj dom morala da napusti zbog plavljenja, dok se jednoj porodici iz Doljevca, zbog obilnih padavina, urušila kuća, i u njoj se više ne može živeti.

Naime, kako kažu iz doljevačkog Crvenog krsta obilne padavine urušile su ionako star i neuslovan objekat u Doljevcu u kojem je do pre tri dana živela porodica Ćerimović sa sedmoro dece. Oni se sada nalaze u privremenom smeštaju u Šarlincu, a iz Crvenog krsta apeluju da im se pomogne pre svega u obezbedjenju garderobe i obuće za decu, ali i odrasle. Dobrodošla je i pomoć u novcu, ali i gradjevinskom materijalu kako bi im se  u narednom periodu izgradila bar jedna prostorija u kojoj bi mogli da nastave koliko-toliko pristojan život.

Hranu i vodu za njih, ali i ostale ljude ugrožene poplavama, obezbedjuje Crveni krst, ali je potrebna pomoć humanih ljudi kako bi im se tokom ovih ledenih dana obezbedila odeća i obuća, te iz ove organizacije pozivaju sve ljude dobre volje da doniraju svoje polovne stvari, koje više ne koriste, a ovim ljudima su preko potrebne.

Kako za Radio Koprijan kaže Danijela Kostić iz Crvenog krsta, svi oni koji žele da pomognu, mogu svoju polovnu garderobu ili obuću doneti u Crveni krst, kod tzv. “Starog mlina” od 7 do 21 čas, a takodje mogu pozivom brojeva telefona 018/870-079 ili 018/870-777 obavestiti zaposlene ove ustanove koji će doći do darodavaca i uzeti pripremljenu humanitarnu pomoć.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *