„Čepom do osmeha“ u školi u Malošištu

deca sa uciteljicom
Uciteljica Danijela Mitrovic sa ucenicima

Učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Malošišta, zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljem, već drugu godinu za redom sakupljanjem plastičnih čepova podržavaju humanitarnu akciju „Čepom do osmeha“.

Kako kaže učiteljica ove škole, Danijela Mitrović, deca su sa velikim oduševljenjem prihvatila ovu akciju i oni su prošle nedelje predali impresivnu  količinu plastičnih čepova.

  • Akcija “Čepom do osmeha” je nastala na inicijativu diplomirane ekološkinje i predsednice Humanitarno ekološke organizacije Čepom do osmeha Vanje Petković iz Novog Sada. Ona je pokrenula humanitarnu akciju recikliranja čepova sa ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu pomagala deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju, kako bi im se olakšala svakodnevnica. Mi smo se kao kolektiv uključili u ovu akciju kako bi smo deci dali primer da brinući o svoj sredini možemo i da pomognemo drugoj deci. – kaže za radio Koprijan učiteljica Danijela Mitrović.
kolektiv
Kolektiv OŠ “Vuk Karadžić” u Malošištu koji učestvuje u akciji “Čepom do osmeha”

Ona ističe da su deca sakupljala  čvrste plastične čepove, na primer  od mleka, jogurta, majoneza, flomastera, lekova koji imaju plastični čep, sokova, vode, piva, kečapa, sredstava za kućnu i ličnu higijenu.

  • Deca od prvog do četvrtog razreda zajedno sa svojim učiteljima učestvuju u ovoj akaciji i mi ćemo se truditi da sledeće godine damo još veći dobrinos. Inače, sаkupljene  čepove od plаstike odvoze se u reciklažni centar, а prikupljenа sredstvа se koriste u humаnitаrne svrhe– kaže Mitrovićeva.

Naročito je važno što ovakva akcija ima trostruki karakter, a to je da se otpad reciklira, da se brine oživotnoj sredini i da se razvija humanost i solidarnost kod dece i ljudi.

M.J.

One thought on “„Čepom do osmeha“ u školi u Malošištu”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *