Crveni krst Doljevac sprovodi akciju o bezbednosti dece u saobraćaju

Crveni krst u Doljevcu,  tradicionalno, u ovo vreme svake godine, sprovodi edukativnu akciju o bezbednosti dece u saobraćaju. Volonteri ove organizacije obilaze škole u opštini i na zanimljiv način im prezentuju pravila ponašanja u saobraćaju, ali i realizuju, na kraju predavanja, zanimljiv kviz, gde uz interesantna pitanja, obnavljaju naučene stvari o pravilnom ponašanju na putu od kuće do škole.

  • Pored učenika prvog razreda predavanjima su obuhvaćene i predškolske grupe dece. Pored promotivnog materijala naši predavači deci prikazuju i film o pravilnom ponašanju u saobraćaju i saobraćanim pravilima, a na kraju realizujemo i kviz kako bi smo kroz niz interesantnih pitanja utvrdili naučeno- rekla je Danijela Kostić, sekretar Crvenog krsta u Doljevcu.

Ova predavanja su osmišljena tako da su deci razumljiva i na lak način usvajaju nova znanja o bezbednosti u saobraćaju.

Tokom ovog meseca Crveni krst Doljevac u saradnji sa PS Doljevac, Domom zdravlja Doljevac i ekipom Hitne pomoći iz Prokuplja organizovaće i pokaznu vežbu saobraćane nesreće u školskom dvoršitu u Pukovcu.

  • Ovom vežbom, u saradnji sa šminkerima, na jedan realističan način učenicima biće pokazano kako izgleda saobraćajna nesreća i pružanje pomoći učesnicima u nesreći. Svakako prisutnim učenicima biće objašnjeno i zbog čega, u većini slučajeva, dolazi do saobraćajnih nezgoda- istakla je Kostićeva.

Takođe, timovi Crvenog krsta Doljevac, obići će sva naselja u opštini i održati edukativne tribine o bezbednosti u saobraćaju, ali će one biti usmerene informisanju lokalnog stanovništva o novim odredbama ZOBS-a.

  • Našim sugrađanima u saradnji sa lokalnom PS Doljevac biće predočene nove odbredbe zakona o ZOBS-u, a pre svega one koje se odosne na poljoprivrednike, odnosno vozače traktora i motokultivatora. Ali, akcenat će biti stavljen i na kretanje pešaka, jer u većini naselja ne postoje trotoari za bezbedno kretanje, pa bi im saobraćajni policajci predočili pravila kretanja u tim situacijama- rekla je Kostićeva.

M.Jovanovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *