Doljevačkim prvacima po 5 hiljada dinara

Za početak nove školske dobro se pripremila i lokalna samouprava Doljevac koja je iz budžeta izdvojila sredstva za pomoć učenicima. Prema rečima Jovice Pešića, načelnika za privredu i finansije u Doljevcu, po 5 000 dinara dobiće svi prvaci, tačnije njih 125-oro. Inače, ove školske godine upisan je najmanji broj prvaka u istoriji doljevačke škole.

  • Lokalna samouprava, tradicionalno, uručuje pomoć od 5 hiljada dinara za sve prvake u opštini Doljevac. Ove godine izdvojili smo oko milion dinara za ove namene, jer smo računali da će oko 200 dece sesti, prvi put, u školske klupe. Nažalost, imamo samo 125 prvaka- rekao je Jovica Pešić u izjavi za radio Koprijan.

On ističe da je želja lokalne samuoprave da roditeljima na taj način malo olakšaju izdatke koje septembar nosi sa sobom, tako da će svaki đak prvak, sa prebivalištem u opštini Doljevac, dobiti ovaj iznos.

Nadležne službe su dobile spiskove sa imenima dece i roditelja, pa se narednih dana očekuje isplata ove pomoći, kao odličan primer dobre prakse i potvrda odgovornog ponašanja lokalne samouprave prema učenicima.

M.Jovanović/Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *