Liturgije i paljenje Badnjaka obeležiće Badnje veče

badnjakNajradosniji hrišćanski praznik, Božić, se bliži. Većina pravoslavnih vernika sutra se priprema da obeleži Badnji dan i veče i unesu badnjak u svoj dom. Svi hramovi na teritoriji opštine Doljevac organizovali su paljenje Badnjaka. Prema rečima oca Aleksandra, u crkvi Svetog Romana u Belotincu, paljenje badnjaka biće održano sutra od 16 sati, a  zatim od 17 sati , u porti crkve Svete Petke, u Gornjem Međurovu.
Na Božić, 7.januara, od 8 sati ujutru, biće održana liturgija u hramu Svetog Romana u Belotincu i kako kaže otac Aleksandar, ovim putem poziva  građane da prisustvuju Bogosluženju i zajedno proslave najradosniji hrišćanski praznik.
U ponedeljak, 8.januara, drugog dana Božića, liturgija, od 8 sati, biće služena i u crkvi Svete Petke u Gornjem Međurovu.

U hramu Sv. Arhangela Mihaila u Kočanu, na Badnji dan u subotu 6.januara večernja služba biće u 17 časova, a nakon službe vernici će moći da prisustvuju  nalaganju Badnjaka. Na Božić, u nedelju 7.januara, Sveta Liturgija biće služena u 8.časova. U crkvi Sv. Petke u Orljanu liturgija će na Badnji dan biti služena u 15.časova. Paljenje Badnjaka u Pukovcu je ispred crkve u subotu u 15 časova.

M.J

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *