Predstavljamo Stefana Petrovića

Stefan Petrović-privatna arhiva
Stefan Petrović-privatna arhiva

Toplica je godinama unazad poznata po tome da je rasadnik muzičkih talenata, samo neka od imena koja su značajna za muzičku scenu Srbije a koja su iz Toplice su: Boki Milošević, Boban Kostić, Svetlana Ceca Ražnatović, Gorana Babić, Aleksandra Mladenović. Svoje mesto na muzičkom nebu polako ali sigurno zavređuje i mladi i talentovani Žitorađanin Stefan Petrović.
Stefan je brucoš Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu i polaznik ”IT academy”, a svetu je poznatiji sa koncerata Crkvenog hora ”Toplički Biseri” i Prvog pevačkog društva iz Beograda. Od skora Stefana možete čuti i na jutjubu kako na maestralan način izvodi pesme Dina Merlina i Đanija. Poseban odjek i utisak kod slušalaca je ostavilo izvođenje pesme ”Sve mi tvoje nedostaje” koja ima 1200 pregleda, a specifična je po tome što je odrađena u pop aranžmanu. Takođe, simpatije slušalaca je pokupio i sa pesmom ”Deset mlađa” .

Okupljeni obožavoci - privatna arhiva
Okupljeni obožavoci – privatna arhiva

Stefan za Radio Koprijan kaže da je sasvim slučajno počeo da svira gitaru, i da se to kasnije ispostavilo kao pun pogodak:
”Ljubav prema muzici datira još od osnovne škole, kada sam uporedo išao i u nižu muzičku. Tamo sam pohađao odsek za klavir, a gitaru sam počeo da sviram sasvim slučajno. Naime, jednom prilikom sam od tetke iz Slovenije na poklon zatražio električni klavir, a dobio sam gitaru. Od tada i moja ljubav prema njoj. ” – kaže Stefan.
Pored Dina Merlina i Đanija, Stefan najčešće sa društvom svira sve ili kako nam kroz šalu kaže ”sve od Nirvane do Silvane” .
Otkrio da pesme koje će snimiti bira u zavisnosti od trenutnog raspoloženja i rekao nam je šta sledeće možemo očekivati:
Pesme biram na osnovu toga kako se osećam, sledeće što planiram da snimim jeste neka pesma Željka Joksimovića, jer sam trenutno u tom fazonu. ”
Kao presudan faktor za uspeh, izdvaja ljubav i posvećenost prema onome što radi. I objašnjava da pored obaveza oko fakulteta sa cimerima uvek nađe vremena za gitaru, i da dnevno odsvira makar 2-3 pesme.
Našim čitaocima je poželeo da ispune svoje ciljeve i budu srećni, i da ostanu dosledni svojim snovima jer sa verom u sebe sve je moguće.

Razgovarao: Nemanja Tonić

Poslušajte Stefana Petrovića

https://www.youtube.com/watch?v=TkgurzrMEn8

One thought on “Predstavljamo Stefana Petrovića”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *