Nastavak radova na proširenju vodovodne mreže u Doljevcu

Ovih dana počeće radovi na proširenju vodovodne mreže u Doljevcu, pa će budući korisnici u centru Doljevca uskoro moći da se priključe i dobiju zdravu pijaću vodu. Kako kaže Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac radnici Javnog preduzeća za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ završili su planirane radove u Kočanu i narednih dana nastaviće radove na proširenju vodovodne mreže u Doljevcu.

  • Na već izgrađene delove vodovodne mreže biće priključene sve najvažnije ustanove i preduzeća u Doljevcu. Tu pre svega mislimo na PS Doljevac, Vatrogasnu stanicu, Javnu biblioteku pa sve do zgrade lokalne samouprave, a ako bude interesovanja vodovodna mreža biće produžena do Šarlinske ulice- kaže Pešić u izjavi za Radio Koprijan.

Paralelno sa pomenutim radovima i priključenja pomenutih ustanova svi građani mogu da se prijave za priključak na vodovodnu mrežu.

Kako kaže Pešić prve ustanove koje su dobile zdravu pijaću vodu su Dom za stara i invalidna lica i OŠ „Vuk Karadžić“.  Takođe, na mrežu je priključen i kompleks Obrazovnog centra, a samim tim i predškolska ustanova „Lane“, kao i Dom zdravlja u Doljevcu.

Novi vodovodni vod biće izgrađen i povezan na vod koji je izgrađen u Nemanjinoj ulici ispod PS Doljevac, pa će biti povezan sa vodovodnom mrežom koja dolazi iz ulice Vuka Karadžića i biće nastavljena izgradnja sve do Šarlinske ulice. Ovim povezivanjem, kako kaže Pešić, biće omogućen ujednačen pritisak i stabilno snabdevanje vodom svih privrednih subjekata i domaćinstava koja se budu priključila na vodovodnu mrežu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *